Rente

RenteBij het afsluiten van een hypothecaire lening zult u er rekening mee moeten houden dat u rente moet betalen over het geleende bedrag. De rente die wordt gevraagd wordt uitgedrukt in een bepaald percentage. Dit is het percentage van het bedrag dat u heeft geleend. Maandelijks dient u dit rentepercentage moeten betalen over het bedrag dat u die maand aflost.

Waar hangt de hoogte van de rente hypothecaire lening vanaf?
De hoogte van de rente van een hypothecaire lening is voor iedereen anders. Dit komt doordat meerdere factoren de rentevoet bepalen.

Looptijd
De rentevoet van de hypothecaire lening hangt onder andere af van de looptijd. Als u de lening voor langere tijd afsluit, zal de aanbieder ook langer niet de beschikking hebben over het geld. Dan zal de rente hoger worden.

Het geleende bedrag
Het geleende bedrag bepaalt tevens de hoogte van de rente van de hypothecaire lening. Des te meer u leent, des te lager het rentepercentage. Als u een hoger bedrag leent, kan de aanbieder namelijk meer rente ontvangen.

Risicoprofiel

Bij het afsluiten van een hypothecaire lening zal de aanbieder eerst een risicoprofiel maken. Hij let hierbij op het jaarlijkse inkomen, financiƫle verplichtingen, schulden en uw leeftijd. Met het risicoprofiel kan de aanbieder bepalen hoe groot de kans is dat hij het geleende bedrag terug zal krijgen. Als het risico dat hij zijn geld niet terugkrijgt groot is, zal de rente hoger zijn.

Aanbieder
De hoogte van de rente hangt ook af van de aanbieder waarbij u de hypothecaire lening afsluit. Het rentepercentage dat de ene aanbieder vraagt kan namelijk erg verschillen met het rentepercentage van een andere aanbieder.

Welke hypothecaire lening heeft de laagste rente?

U wilt natuurlijk het liefst een hypothecaire lenen met een lage rente. Dan kunt u zelf op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder, maar u kunt de rentepercentages van verschillende aanbieders ook op onze website vergelijken. Hiervoor hoeft u enkel een paar gegevens in te voeren en wij laten u dan zien welke aanbieder de laagste rente biedt.